tisdag 7 mars 2023

7/3

 Vi delade upp barnen i tre grupper ett gäng  gjorde lera tiisammans med Maria BT. De fick räkna via deciliter mått och röra tills det blev en härlig lera. 



Sedan arbetade barnen med att forma leran till olika figurer, det är bra att jobba med finmotoriken. När de tröttnade fick de jobba med färdiga formar. 

Hos Husni fick  barnen spela ett sk associationsspel dvs fundera på saker som hör ihop. Det är ett sätt att främja kommunikation på. 

 



I Lenas grupp var det rörelse som var i fokus.  Vi började med att utmana kroppen med olika korsrörelser som utvecklar samverkan mellan vänster och höger hjärnhalva. Sedan övergick vi till att hoppa på olika vis, ett ben, jämfota, baklänges, genom rockringar, på studsmatta för att på så vis få in lite enklare styrketräning. 
Barnen fick också kasta/fånga bollar som är en ganska svår koordinationsövning som kräver en hel del koncentrationsförmåga och ganska mkt träning för att lyckas och det  vill vi ge barnen möjlighet att öva på. 

Avslutningsvis lekte vi en lek. Barnen sprang runt om rockringar medan jag klappade i händerna, när jag slutade skulle de hoppa i ringarna,, en i taget togs bort och till sist skulle alla få plats i en ring. 








På vilan efter lunch har vi läst denna boken.


Efteråt reflekterade vi tillsammans över hur det blir när någon vill bestämma hela tiden och att det är helt okey säga nej om man inte vill. 

Prata gärna med era barn om dagens aktiviteter. 

Önskar er alla en trevlig kväll 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar