måndag 13 mars 2023

13/3

Måndag = gruppdag

I Tinas grupp (digitalt meningskapande) såg vi först filmerna vi skapade förra gången när vi undersökte olika sakers flytkraft. Varje grupp gjorde sin egen film.Vi upptäckte att många foton tillsammans bildade en film med hjälp av programmet stop motion  på lärplattan. Vi pratade om att all film består av många olika bilder som sätts ihop.

Sen var det dax att skapa ny film. Idag byggde vi på olika spegelmaterial med klossar och playmobil figurer. Barnen skiftade om att fotografera. När vi tittade på filmen efteråt lärde vi oss hur man kan lägga bilder I papperskorgen om man inte vill att de är med i filmen (enkel redigering)





Efteråt reflekterade vi tillsammans fritt om film. Barnen sa... 

"Om man ritar några gubbar kan man lägga bilden i en maskin och då blir det film"

"Det finns ritad film och film med riktiga gubbar, de är utklädda så man inte förstår vem det är" (vi pratsde om att det heter skådespelare).

Vi kommer att fortsätta att utforska filmskapande.

I Lenas grupp lärde vi oss en lek som heter fruktsallad. Barnen fick sitta på stolar och vara frukter äpple, päron och banananer. När jag sa tex päron skulle alla päron byta plats.... När jag sa fruktsallad  skulle alla frukter byta plats. Koncentration, fokus på vilken plats de skulle sätta sig på, snabbhet och naturligtvis att ha kul var här det som var det viktiga här.

Vi tog fram vars en boll som barnen fick kasta/fånga på stolen, på golvet och till varandra, det blev mkt skratt när bollen inte gjorde som de ville och koordinationenförmågan kanske busade lite med dem. De blir bättre och bättre för varje gång vi gör detta.


I Amiras grupp fosätte vi med våra fjärilar. Vi använde glasspinnar, piprensare tushpennor  och limpistolen. Barnen fick själva använda limpistolen( Amira var bredvid) . 



Nästa gång ska vi bestämma vad ska våra fjärilar bo. Vad behöver de? Barnen säger att fjärilar behöver mat, sol och familj. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar