onsdag 15 mars 2023

15/3

 Vi hade grupp med de äldre barnen. Vi (Lena och Husni) började med att fråga barnen vad de var sugna på att göra i denna grupp? Alla barnen fick säga vars en sak. De är framåttänkande. De ville lära sig klockan, läsa och skriva bokstäver kunna skriva sina för/efternamn lära sig alfabetet.

Vi började med att måla siffror för att sedan dra streck till rätt antal figurer. I denna aktivitet ingår att kunna invänta en  instruktion och så man vet vad man ska göra för att sedan genomföra den.

Sedan löste vi ett enkelt korsord tillsammans lite klurigt tyckte barnen. 

Som avslutning  läste vi en saga från John Bauers Sagovärld. Som utmanar minnet och förståelse och att se sammanhang. Samtala gärna med era barn kring om de kommer ihåg vad den handlade om. Ledtrådar till samtalet, trollgumma, trollpojke, vit tvätt, prinsessa, drottning om de inte riktigt minns.

När de äldre barnen lämnat vår samling för att bege sig till ateljén (för att ha grupp), berättade Tina och Amira att  vi andra skulle besöka en lekplats. 

Barnen fick välja mellan brandbils lekplatsen och sannaparkens lekplats och de fick redan på att vi skulle rösta med handuppräckning. Ville man gå till brandbil lekplatsen skulle man räcka upp sin hand... Alla barnen räckte upp handen... då var röstningen klar och ingen blev besviken. (För att deras val inte blev vinnare, för så kan det kännas ibland när vi gör demokratiska röstningar)

Så här härligt hade vi i solen på lekplatsen:-)



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar