torsdag 16 februari 2023

Torsdag, vår gruppdag - projekt mönster och form med tema vatten.

Tina har varit på möte idag, då är det tur att vi har Husni. Med honom har barnen fortsatt att utforska med USB ägget på nära håll i digitalt meningskapande. Många barn kommer nu och vill kopla in ägget i datorn när de hittar något spännande ute som de vill utforska nära och det är ju ett av målen med detta.

Idag hade vi fått fina ostronskal av Mikaela som vi undersökte både torra och när de låg blött i ett glas. Vackra färger och mönster kom fram i närbild. Barnen kände  på ytan av skalen och samtalade om de olika strukturerna.






I Lenas grupp tog vi först en stund till att   prata om varför det är viktigt att vi tränar våra kroppar. Det var många tankar och idéer. Någon tänkte att det var viktigt för att bli starkare, för att man inte ska få ont, för att man inte ska ramla ( balansen) ett barn gjorde en bra sammanfattning man tränar för att bli snabb, stark och smidig. Vi har samtalat om detta innan men en uppfräschning kan behövas. 
Sedan tränade vi att stretcha våra fötter och ben, gå på tå och på hälarna. Jobbade med armarna samtidigt uppåt, framåt och bakåt. 

Med bollarna tränade vi öga / hand koordination genom att kasta /fånga mot golvet och sedan mot en vägg med varierad framgång. Det är ju svårt och kräver träning. 
Som avslutning fick barnen springa och gå som spring råttor, tripp råttor, hopp råttor osv medan de följde rytmen från en trumma som jag trummade på. 

Efter mycket arbete och långa samtal har Amira avslutat sitt tema Havet och fiskar.
Barnen är mycket stolta och nöjda över sina konstverk. Några har vi hunnit sätta upp på Hajen. Här kommer bilder av dem.



Innan lunch hade vi en stund med fiskespelet. Barnen fångar en fisk som bär på en fråga.
 Om  någon tycker  det är svårt, hjälps vi åt att komma på svaret 😉 




Efter lunch har temat vatten och hållbarhet fortsatt med att vi läst saga om två vattendroppars äventyr från regnmoln ner på jorden och allt de upplever innan de återvänder till molnet igen i evigt kretslopp



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar