måndag 6 februari 2023

Måndag, då har vi gruppdag.

Med Tina har barnen fortsatt utforska med USB ägget. Idag fick de välja vad de ville att undersöka. De valde gubbar, legobitar, bilar, paljetter, klossar mm  Det visades många fina mönster på datorskärmen.

Efter en stund ville barnen undersöka sina tröjor. Även enfärgade tröjor hade fina mönster, många tröjor hade samma mönster i väven,  som rutor  sa barnen. 

Några barn undersökte brödsmulor, de såg ut som stora bullar i förstoring, dammet som fastnat liknade trådar tyckte barnen när de reflekterade  tillsammans. Barnen funderade också över att smulan var så smutsig... 





I Amiras grupp forsätte vi med med vårt hav. Vi har målat färdigt. Idag har vi ritat fiskar. Några barn började färglägga sina fiskar idag. Sen ska vi klippa de och klistra. Det är mycket arbete i detta projekt. Vi tränar på att måla,rita,färglägga med tuschpennor,  klippa,klistra. 




Med Lena har barnen fortsatt att utmana och utforska kroppen med hjälp av rep och Ärtpåsar. 
De fick lägga Ärtpåsar på olika kroppsdelar huvudet, träna balanssinnet. Kasta påsen på golvet framför sig och ta upp den med raka ben många gånger, träna snabbhet och  styrka. Sitta med benen i kors lägga ärtpåsen på ett knä och försöka få över det på Andra knät utan att hjälpa till med händerna, kräver koncentration och bra kroppskontroll och mkt träning.
Vi gick över till repen, alla fick vars ett rep de fick göra en cirkel av repet hoppa ut och in i ringen, snabbhetoch lägga olika kroppsdelar i ringen tex armbågen, näsan stortån, rumpan osv.
Vi gjorde också stora och små vågor med repen kopplat till vatten.
Samtalade om vatten, var finns det vatten här i rummet? Barnen blev konfunderade då de inte finns några kranar i det rummet. Någon kom på att det stod en kvarglömd kaffe kopp på en hylla, och efter mkt tänkande kom någon på att vi har vatten i kroppen. Intressant att utforska vidare vid ett annat tillfälle. 



Trevlig kväll



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar