fredag 9 december 2022

Nobelfest på Flodillern

Idag kom många  barn finklädda och förväntansfulla. En del barn ville inte klä sig fint och det hade vi pratat om innan och kommit överens om att det är också okey. Man kan alltid välja :-)


Vi inledde vår fest med att  tittat på film om Nobel. Vem var Alfred Nobel, vilka pris kan man få? Varför får man pris? Vem får gå på den stora festen ? Barnen var väldigt nyfikna och ett barn undrade om kungen och prinsessan skulle komma hit idag?





Sen gjorde Tina experiment. Det var helt magiskt. Två färgade ytor ville mötas... men hur skulle det gå till? Barnen kom med teorier, skulle  vi kanske vika pappert,,?
Vi bestämde att prova om vatten kunde hjälpa oss... Det kunde det. Färgen spreds långsamt över pappret och tillslut möttes de olika färgerna och skapsde en vacker regnbåge :-)








Sen gick vi ut på gården. Yngrebarns avdelningar har tagit ut stora vagnar och åkte runt på gården. Barnen blev väldigt glada. Hajarna ville åka oxå. Det fick de. Det var sååå kul.

Innan lunch hade vi en stunds yogasaga, idag var temat kroppen. 




Inne på Hajen var långbord dukat och vår avnjöt vår fina  nobelmiddag 


Efter lunch var det dags ett nytt kort i vår julkalender. 




Sen fick alla barn en medalj för att de är så bra kompisar. På uppevilan tittade vi på julkalendern och på film  uppfinnar Johanna., det passar ju bra dagen till ära :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar