torsdag 1 december 2022

 Torsdag = gruppdag

Idag har vi haft terminens sista gruppdag. Tiden fram till jul kommer att vi att baka lussebullar, öva till Lucia  och skapa inför julen.

Med Tina har barnen fortsatt programera våra blue bot. För sista gången har vi jagat och fångat bollar med detta digitala verktyg.

Idag hade många barn funderingar kring bollarnas storlek och deras storlek i förhållande till varandra....Stor, mindre, lite mindre och minst...



Med Amira har barnen färdigställt sina kollage. 

För en tid sedan fäste vi pennor på våra Blue Bots och programerade dem så de ritade mönster och spår på stora vita pappersark.

Sen tog vi de stora arken vidare in i vår  ateljé där de klipptes ne  i mindre bittar. Med hjälp av färgat papper och lim skapade barnen gemensamna kollage.

Idag har de färdigställt våra fina alster och ritat mer mönster och former med tuschpennor. 




Barnens reflektioner under skapandet

"Jag rirar mönster"  de ritade månen, solen, mamma och pappa, en rutchkana och sommarskuggan fantasin flödade.

En process där digitalt meningsskapande och barnens kreativitet och skaparlust får möts i ateljén och vårt projekt leva i olika former och medium.



Hos Lena har barnen gjort mkt rörelser utifrån de instruktioner som de fått tex om jag säger rulla med axlarna så ska barnen inte vifta med armarna, de klarar det flesta av att förstå. Vicka med tummarna, pendla med armarna osv för att lära känna sin kropp och dess olika funktioner. Vi hann också med att kasta boll mot en vägg och fånga den, kasta mot golvet och fånga öva sig att koordinera sina rörelser. 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar