torsdag 17 november 2022

Torsdag = Gruppdag med projekt Mönster och Form.

Med Tina har barnen programmerat BlouBot igen. Vi har målat mönster med hjälp av vårt digitala verktyg. Vi har pratat om att det inte alltid går som man tänkt sig...då har det blivit en "bugg". 

Efteråt reflekterade vi om vilka mönster som ritats på pappret. Barnen såg halva tårtor, cirklar, långa raka streck, små små prickar  olika siffror mm. Det är många ord och begrepp som lyfts i denna aktivitet.



Amira är sjuk, men vi har Sarab här idag. Med henne har barnen förlagt blommor efter mall. (Analog programering) här övar barnen på att kunna följa ett givet mönster och tolka en bild. De älskar att måla med tuschpenna (och det gör vi inte varje dag)
När vi plockar fram detta medium blir barnen extra förväntansfulla och får en möjlighet att utforska och lära sig att vara varsamma med pennorna.




Med Lena har barnen tränat sin kropp, här gör de kullerbyttor på mattan.

Det är svårt och man måste vara noga med att hålla in nacken, Jag  hjälper de som behöver lite stöd.

Vi hade också tagit fram de olika taktila plattorna både stora och små med olika mönster,  barnen känner skillnaden med fötterna. Några är sköna att gå på och andra gör lite ont i fötterna.

Barnen fick studsa på studsmattan och räkna till 10 samtidigt  det  är en stor utmaning för vissa barn barn, särskilt för de som inte kan räkna obehindrat men vi kämpar på.

De fick också  stå på ett ben och öva på sin balans

När man hoppar på ett ben, hoppa jämnfota , öva man på sin tyrka och balans.

Barnen fick krypa ihop som en boll och sträcka ut sig och bli så lång som möjligt.

Vi pratade sedan om vilka kroppsdelar som vi hade använt och vilken kroppsdel som styr vår kropp.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar