torsdag 24 november 2022

Torsdag = gruppdag - alla barn gar provat allt 




Idag har barnen programmerat BlueBot med Tina. Våra robotar har fått armar och idag har vi fångat färgglada bollar i olika färger och storlekar med våra digital verktyg. I början var det lite klutigt,men efter en stund gick det bra. När det inte blev som vi tänkt, pratade vi att det blivit en bugg och att vi fick prova igen. Ett barn tyckte det var så roligt att hon undersökte hur man bäst kunde skapa olika  buggar. Några barn sa att roboten dansade runt med bollarna. Det finns många sätt att utforska i vårt projekt mönster och form.



I Rörelse gruppen har vi idag jobbat med balans och koordination genom att hoppa jämfota runt en rockring, sedan växlade vi över till att hoppa på ett ben. Barnen fick sedan rulla en boll genom en tunnel, öga/hand utmaning. De fick sedan kasta/fånga boll till varandra.

Jag tog fram en stol där barnen en och en fick stå på, brevid, framför, bakom och under stolen alla barbent klarade detta 😁

Som avslutning utmanade vi kroppen att göra korsrörelser och pratade om att det är hjärnan som styr hur vi gör och rör oss. Barnen påpekade att öronen också behövde vara med.



Hos Amira har barnen arbetat med sax och de  bilder vi tidigare skapat med Blou Bot (när vi ritade med den). 

Först har barnen  studerat och valt vilka mönster och spår de ville klippa ut. Efter det har de skapat gemensamma collage av urklippen, Dessa ska gruppen arbeta vidare med nästa gång. 

Ett barn klippte ur en triangel och jämförde den med vårt magnetmaterial. Någon valde att klippa ut en cirkel.


På uppevilan efter maten har alla barn lyssnat på sagor. De yngre barnen har lyssnat på en saga från barnradion.
Att lyssna på en saga utan att se bilder kräver mycket koncentration och det är bra att öva på detta ibland.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar