torsdag 10 mars 2022

 Gruppdag

Tinas grupp har arbetat med digitalt meningsskapande genom att utforska våra Blue bot robotar 

Idag hade vi fäst  pennor  i fronten på roboten och när barnen programmerade den att röra sig,  skapades det spår och mönster på ett papper. 

På detta sätt blir det tydligt för barnen hur de kan styra genom olika knapptryckningar. Roligast tyckte de att det var när blue boten  gick runt i cirkel,  då skapades vackra mönster. Barnen hjälps åt och delade  med sig av sina slutsatser och erfarenheter. "Du måste trycka på krysset", "tryck 4 gånger runt så blir det en cirkel"






Lenas grupp 




I Lenas grupp fick barnen först springa i rummet medan jag slog på trumman när jag slutade trumma skulle barnen stanna och sätta ihop tex sitt knä med en kompis knä. Träna på kroppsdelar och samarbete. 
Sedan fick barnen vars en schal i olika  färger de fick kasta och fånga den och sedan lägga den på flera kroppsdelar.De  fick sedan i uppgift att rulla som pinnar, stå som ett träd, efterlikna en blomma med kroppen och föreställa en sten. Alla barnen skrattade mkt under uppgiften och gjorde sitt allra bästa. 
Till sist fick de hoppa på studsmattan och räkna till 10 samtidigt, det är fortfarande en utmaning för de barn som inte kan räkna men vi kämpar på. 

 I Amiras grupp forsätte vi med geometriska förmer. Barnen skulle färglägga, klippa och göra collage. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar