torsdag 17 mars 2022

17/3

 Torsdag - gruppdag 

I Tinas grupp har barnen fortsatt att utforska Blue-Bot och programmering.

Vi började med att prata om vad barnen lärt sig om roboten och om de ville berätta någott om detta för sina kamrater.

Här är några av  barnens samlade kunskap.

 "Här är krysset, där raderar man det gamla,""Man kan gå framåt", "ska den framåt ska jag trycka på framåt knappen", "När den ska köra trycker man grönt", "Vi tänker vad roboten ska göra" "När ögonen blinkar säger den ok".

Det är en stor utmaning för barnen att tänka abstrakt och i flera led. Vi hjälps åt i gruppen för att kunna programmera  vår robot att gå dit vi vill. Denna övning är en väldigt bra träning i matematik samtidigt som vi tränar teknik och samarbete.


 



I Amiras station forsätte vi men den vi gjorde föra veckan. Barnen skulle titta på mönster på sina kläder och rita av det med pastellkritor. 



I Lenas grupp har barnen utmanat sina kroppar igen

De har övat att rulla som pinnar, hoppat på ett ben i taget, krupit, ålat,  gått åt olika håll och kastat och fångat boll med en kamrat.

I dessa övningar tränar barnen sin öga  hand kordination, kropps och runsuppfattning, sin balans och  koncentrationsförmåga.



På uppevilan har lilla läsgruppen läst och samtalat runt denna bok som handlar om allas lika  värde och om att känna rädsla för att möta främande människor.  Den känns angelägen att läsa och reflektera över speciellt nu.


Efter detta lekte vi minnesleken "kims lek"


Stora läsgruppen har läst och reflekterar över denna bok



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar