torsdag 16 januari 2020

Torsdag 16/1

På samlingen lyssnade vi idag på låten "Inte stor nog" med artisten Timbuktu. Efter låten fick alla möjligheten att få säga hur de uppfattat låten, är den snabb/långsam, glad/arg, vad den handlar om, vilka känslor man fick när man hörde den och så vidare. Loisa läste upp låttexten och vi pratade om vad Timbuktu sjunger i låten och vad det han sjunger om betyder för oss. 
Låtens val har vi valt utifrån att Barnkonventionen har blivit lag från den 1/1-2020 och vi har kopplat till Barnkonventionen artikel 12


Några barn har hört låten innan, lyssna gärna på låten tillsammans med era barn om ni har möjlighet!

Alla i Kaosgruppen har idag fått ta med sig en sak hemifrån idag. Vi har haft samling och alla har fått visa upp och prata om sin sak och vi andra har fått känna, lukta och använda våra kompisars saker. Alla var ivriga att få prata och visa upp sin sak och det blev ett bra tillfälle att träna på att respektera när någon berättar om sin sak, vänta å sin tur, räcka upp handen när man vill fråga.


I Ballonggruppen har man pratat om problem och problemlösning. Lena spelade upp en scen med Valpen och Snigeln, där Snigeln inte ville leka för att valpen var högljudd och impulsiv. Barnen fick efteråt rita en egen situation som de kunde relatera till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar