tisdag 14 januari 2020

Kaosgruppen

Idag har vi haft terminens första Kaosgrupp!


På en vägg mellan utteravdelning och köket har vi satt upp ett lååångt papper.
Ylva berättar att vi idag ska få rita till hur vi uppfattar den musik vi ska lyssna på. Ylva uppmuntrar oss till att undersöka hur vi uppfattar att låten, är den snabb, långsam, mjuk, hård och så vidare för att sedan rita hur musiken. Ta gärna med er era barn dit för en titt!















Efter gick vi till vårt bibliotek och hade samling. Vi pratade och visade bilder på ett ställe som heter Okii Nami och finns på Malmö Live. Vi i Kaosgruppen ska nämligen ha ett samarbete och denna vårtermin åka till Malmö live och utforska Okii Nami utställningen. Mer info om när kommer.

Hämtad från Malmö lives hemsida,

"Här finns både experimentella instrument som aerodrums och theremin, men också flera av de traditionella orkesterinstrumenten som violin, trumpet och trombon. Fokus har satts på att göra musiken tillgänglig för alla.
 Namnet Okii Nami kommer från japanskans ord för ”havsvåg” och det syftar på ljudvågornas rörelser och Malmö Lives närhet till havet. Även på andra plan har inspirationen kommit från Japan. Utanför rummet hänger stora origamifåglar. Men istället för de japanska tranorna hänger vikta fiskmåsar som en förankring i svensk miljö. Rummet är formgivet av barnkulturdesignern Sara Stiber och scenografen Ilkka Häikiö"

Inför att vi ska göra utflykter denna termin så föreslog vi i vår grupp att vi ska ha ett ord som vi ropar när vi ska samlas, den som ropas ordet ska vi andra komma till. Barnen hade två förslag,  "enhörningskraft" och hulkenkraft". Vi röstade med handuppräckning och "hulkenkraft" fick flest röster. Inne på biblioteket övade vi på att samlas när vi hörde att någon ropade hulkenkraft. Ni får gärna prata med era barn om hulkenkraft och vad det innebär. 

Nu på torsdag den 16/1 får alla barn i Kaosgruppen få ta med sig något objekt som de tycker om hemifrån, vi kommer att få prata och visa runt våra saker på vår Kaosaktivitet. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar