torsdag 19 januari 2023

Idag har vi haft vår första gruppdag för terminen. 

Vi kopplar vårt projekt "mönster och form" med vårt grönflagg mål "vatten, hushålla med våra resurser och  nedsmutsning av haven"

Med Tina har barnen utforskat digitalt med USB ägg (ett digitalt verktyg som förstorar och kan användas att ta bilder med) Vi har tittat nära på rent vatten, smutsigt vatten och färgat vatten.  Barnen  sa att de inte ville dricka det smutsiga vattnet, då blir man sjuk i magen. Spännande med alla mönster och former man kunde se på skärmen. Det är många runda prickar 





I Lenas grupp utforskade vi livet i havet, vem och vad som finns och lever i havet. Vad  lever de av, hur hittar det mat, hur rör de sig osv. Efter det fick barnen röra sig fritt till Delfinmusik, lugna fina rörelser, barnen ville också härma kräftor och krabbor. 







I Amiras grupp har vi målat med vatten
 färg. Vi målade havet. Några barn ville blunda en stund för att komma ihåg hur havet ser ut? Vad finns i havet? Vilka färg ska vi använda? Det blev blå, grön, gul och vit. Idag målade vi vatten och sjögräs. Nästa gång ska vi göra fiskar till havet. 

Efter lunch såg vi en kortfilm om vattenresurser.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar