torsdag 12 maj 2022


Vår vecka med fokus på växter och odling fortsätter, idag har vi haft grupper.

Med Tina har barnen undersökt blommor och blad och små kryp  (som följde med  in).  Vi använde datorer  och USB ägg (våra digitala verktyg)



Barnen tyckte det var jättespännande att se allt på riktigt nära håll och de hjälptes åt att dokumentera med datorns kamera (Nu är hårddiskarna fulla med närgångna mystiska bilder från dagens utforskande)

Barngrupperna samarbetade och lärde sig av varandra, nyfikenheten lyste om dem.




"De är gula och lite svarta. Spetsiga blad"


"En fluga, jag ser den, stor.. ta en bild"

Ord och begrepp i barnens  reflektioner. Taggigt, runt, hårigt, orange, gul, lila, ränder ... vårt projekt mönster och form syns även här.


I Lenas grupp förutsatte vi att arbeta med växter och djur men med rörelse. Först återkoppla vi till tisdagen då många av barnen ritade blommor och kryp. Barnen fick krypa ihopa som små frö som sedan växte och växte och till sist var i full blom och  de sträckte på sig och blev så långa som de bara gick. De hoppade som grodor upp och ner och blev väldigt trötta. Vi stod som träd i yogaposition, balansträning  vi gjorde hunden i yogaposition, många barn fick "ont" i vader och hälsenor. Barnen fick sitta som fjärilar, detta är bra för blodcirkulationen, höfter och ben. Som avslutning fick de leka med bollar tre gånger kasta /fånga mot golvet och tre gångr mot väggen och så upprepade så många gånger de hann på fem minuter.


I Amiras grupp fick barnen rita blommor. Jag har förberett blommiga tapeter för att inspirera barngruppen. Blommor på tapeter var med olika mönster. Vi diskuterade och kände med fingrarna. Barnen skapade många fina blommor. 





Innan mellis var det äntligen dax att plantera. Alla barn fick två popcorn kärnor att lägga i en kruka med en bädd av jord. Vi pratade om hur kärnorna skulle bäddas ner, få vatten och ljus. Det har vi ju sett på film tidigare i veckan.

 Kärnorna är tänkta att gro och spira och bli ett rasslande popcorngräs, hoppas vårt projekt lyckas :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar