onsdag 7 oktober 2020


 Idag har vi delar barnen i 2 grupper 

De yngre barnen (3-4 år) började med att vara inne.


 För några  veckor sedan upptäckte vi färgen grön genom att måla med gult och blått. Idag fick barnen klippa sina målningar i mindre bitar. Vi övade på att använda sax och pratade om olika former. Sedan satte vi oss på golvet runt ett stort vitt papper och skapade ett gemensamt kollage med de små utklippta gröna bitarna. (Vi tränade finmotorik och samarbete).





Idag har vi haft 5 års - grupp. Vi började med att barnen fick lov att välja ett instrument  en och en efter Yvonnes gitarrinstruktioner.  De fick spela på sitt instrument så alla fick höra hur det lät och sedan spelade vi tillsammans ( samarbete och lyssnarövning)

Vi byte aktivitet till rörelse viktigt att lära känna sin kropp och försöka att använda den efter olika instruktioner kanske på ett sätt som man aldrig har gjort tex vicka på tummen ,sträcka på halsen, rynka på näsan, spreta med fingrarna 

I den stora gruppen fortsatte vi att läsa boken om att börja skolan i detta kapitel fick barnen lyssna på hur man löste ett problem som uppkom på skolgården där de stora barnen treorna ville bestämma över ettorna . Samtala gärna med barnen om de minns hur de löstes.

Vi läste också boken om att sprida glädje barnen fick sedan rita ngt de blir glada av.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar