fredag 28 oktober 2022

28/10

 Vi samlade alla husets barn och Fjärilen höll i aktiviteterna. Michaela läste upp ett brev från gårdsttomten som berättade att han ville att vi skulle sjunga hans favoritsång för honom Den hette gubben höst.

Sedan bjöds det på läskig frukt som Hanane hade fixat.

Alla gårdsstationet togs fram o h barnen kunde fritt gå runt och prova på känna på läskiga saker hos Uttern, spela hos Kolibrin bygga och leka med löv och djur hos Hajen och på Fjärilen formade man sniglar i lera. 

Det var en riktigt fin och händelserik FM 

Trevlig helg och lov ni som ska vara lediga

Mvh hajen




torsdag 27 oktober 2022

27/10

 Idag har Michaela och Lena S anordnat en musikkonsert med alla barn i huset och deras nallar. Det blev nallesångrr och dans för både barn o h nallar uromhus vids stockarna ute i trädgården. 




På vilan idag delade vi gruppen på tre pedagoger en läste för de stora barnen




En pedagog läste för tre-fyraåringar först en bok som handlade om en katt och en nalle som bråkade om samma leksak klortsar, men som sedan kom överens om att leka tillsammans och bygga ett jättehögt torn som de sedan rasade men i samförstånd med varandra och kunde skratta och fortsätta leka med varandra.

Vi började också läsa en annan bok som hade korta kapitel som handlade om morfar o h Mira som åkte och besökte morfars kompis.


En pedagog spelade spel med några barn tränade turtagning, och språk. 

onsdag 26 oktober 2022

26/10

 Idag sjöng de stora barnen tillsammans med de  stora barnen på Uttrarna i förskolekören idag sjöng vi på tre gamla sånger som de har sjungit tidigare och en ny. Barnen tyckte det var roligt en lite svårt och många rörelser att hålla reda på, men vi kommer att öva flera gånger på det.

Vi gick sedan ut på gården och hann leka en liten stund. 

De andra barnen som inteär med i förskolekören  var på gården hela FM.

Efter lunchen delade vi upp barnen i tre grupper två grupper läste böcker och i en grupp lästes en flanosaga. 




tisdag 25 oktober 2022

Höstfest fre 28/10

 På fredag har flodillern höstfest, man får komma utklädda om man vill (ingen skrämmande mask)



 Idag på samlingen röstade barnen fram materialet som vi skulle ta ut till gårdstationen. Vi använde bilder och ploppar. Barnen skulle sätta en plopp på bilden av materialet som de vill leka med. 


Idag valde barnen magiska sand, djur, lego klossar med bokstäver och trä pussel. 



måndag 24 oktober 2022


 

Idag är det FN dagen. Detta har vi lyft på Hajen 

Vi har läst en bok som handlar om artikel 3  i barnkonventionen - Barns bästa ska komma i främsta rummet vid alla beslut som rör barn. 



I boken berörs svårigheten att vara barn och kunna ta beslut som gäller en själv. När man ska gå och lägga sig eller äta så mycket godis man vill...

Mycket igenkänning hos barnen och spännande reflektioner i samtalet efter boken. Många barn upplever att de inte  vill gå och lägga sig, men att de förstår  att föräldrar måste bestämma för barns bästa :-)

Efter detta pratade vi olika känslor och målade figuren från "vem" böckerna. 




Efter lunch såg vi en film om barnkonventionen och barns rättigheter och vi såg vi  kortfilm som handlade om känslor och " vem är arg.


 

fredag 21 oktober 2022

 En annorlunda vecka på Hajen går mot slut. Både Tina och Lena och många barn har varit sjuka, vi har fått en envis hosta, halsont och snuva. Amira har varit på plats och med hjälp av olika vikarier gett barnen omsorg och mycket lek och utevistelse. 

Nu hoppas vi att våra sjuklingar är tillbaka krya och pigga nästa vecka. Tänk på att samma regler vid sjukdom som tidigare  under covid, fortfarande gäller. 

Denna fredag går i avskedet tecken. Vi har haft gårdssamling och tillsammans sagt förväl till Jessica på Kolibrins  som går vidare till ny förskola och nya utmaningar.Hon fick många blommor och varje gång hon vattnar dem kan hon tänka på oss:-)



Vår duktiga prao Benjamin lämnar oxå oss idag, han kommer att vara saknad.

Vi har skickat ut sms till alla vårdnadshavare angående höstlovet v 44


Trevlig helg önskar vi på Hajen 

tisdag 18 oktober 2022

 Idag har i varit ute på gården på förmiddag.  Barnen lekte med magiska sanden djur, i sandlådan... 

Vi har samlat höstlöv ute på gården sen har vi klistrat lövet på ett stort papper. Den ska torkas och se ska vi hänga upp den inne på Hajen. 


Tina och Lena är sjuka. Idag på Hajen arbetar Martin, Amira och Zehra vikarie. Vi har en praktikant från Bergaskolan på Hajen denna veckan. 

fredag 14 oktober 2022

 En härlig höstdag med alla gårdsstationer öppna. Bygg, kök, bibliotek och ateljé alla var välbesökta av Flodillerns barn, både äldre och yngre :-)







Efter middagen har vi sett avsnitt från UR barn - teknikpatrullen. Idag har vi fått lära oss om vilja material som isolerar kyla och värme.

Trevlig helg önskar Hajen 


onsdag 12 oktober 2022

 Vi har varit ute på förmiddag. Gårdstationer var ute.  Vi har tagit  fram hinderbana och fallskärm. Det var väldigt trevlig lek på gården. 




På Efter idag lekte vi med lera och byggt  med magneter... 





måndag 10 oktober 2022

 Idag har vi besökt sannaparkens lekplats. Vi har klättrat, gungat och åkt rutschkana.

Här kommer lite bilder från utflykten.






På vägen tillbaka kurrade våra magar och det var gott med lunch.

Efter lunchen har vi sett kortfilm
 från UR barn som handlar om kroppen. Vi fick se och höra  vad som händer i mage och tarmar när vi är hungriga och äter.

Under eftermiddagen har många byggprojekt pågått på Hajen, barnen ville gärna att vi fotade och visade här





Vi ber er att fortsätta luskamma barnens hår, vi har haft många barn med objudna gäster i håret på Hajen.

Här kan ni läsa mer om huvudlöss 

https://www.1177.se/Skane/sjukdomar--besvar/hud-har-och-naglar/harbotten-och-harsackar/huvudloss/


fredag 7 oktober 2022

7//10

 Hej

Idag har vi sjungit och avtackat Ulrika på Fjärilen, som ska vidare till en annan förskola. Det blev sång, barnens alla teckni gar överlämnades och presenter.


Sedan blev det dans och lek ute på gården i det vackra höstvädret. 

På uppevilan har vi tittat på bildspel och reflekterat över vad vi gjort på Hajen denna terminen. Barnen samtalade om vad som hänt.. "där jag jag, det spindeinätet hittade jag, de gula bladen har jag plockat,,, vad mycket vi gjort !!!"

Efter detta såg vi ett avsnitt ur djuren på Djuris som handlar om att säga stopp, sluta och säga nej. 

Vi har hittat några objudna gäster (löss) i några barns hår hör  idag och önskar att alla luskammar sina barns hår noga i helgen  

Trevlig helg önskar vi på Hajen 


torsdag 6 oktober 2022

6/10

 Idag på morgonen började barnen med att rita vars en teckning till Ullis på Fjärilen som jobbar sin sista dag på Flodillern imorgon.

Efter det åkte de stora barnen födda 2017 till en teaterföreställning inne på Mazettihuset, kulturbussen hämtade och lämnade oss. Föreställningen var en dansteater som handlade om Apor i djungeln. Barnen satt och tittade med stor spänning på vad de gjorde och de fick vara med och dansa om de ville. När de var klart så sa barnen att de ville se mer vilket ju var ett gott betyg. 




Vi andra som var kvar på Hajen röstade om vilken lekplats vi skulle besöka.


Flest barn ville gå till brandbils lekplatsen, så det gjorde vi :-)




 Där lekte vi, gungade, klättrade och undersökte konstiga långa taggar på träd.