onsdag 20 januari 2021

20/1



 


 Hej 


Idag har vi varit ute på gården i regnet  alla blev mkt blöta och frusna  så på em valde vi att stanna inne.  Ninjagruppen lyssnade på en saga med stort intresse den handlade om den första kvinnan namn Emelie Earhart  som flög över Atlanten .Det uppstod många frågor och undringar som vi resonerade kring.






De yngre barnen  läste dessa böcker.


tisdag 19 januari 2021

19/1


 Idag har  vi fortsatt med stationer ute.

I byvgghörnan skapade några barn en godis husbil av magneter. "Godis är inte nyttigt, men om vi inte har någon mat kan vi äta upp godiset i bilen" berättade barnen när de byggde.

I byggleken skapar barnen ur fantasin  och bearbetas upplevelser. Ett barn byggde en julgran och människor som dansade i ring runt den.


I vår köksmiljö fortskred arbetet med att ställa  iorrdning, städa och skruva. Många barn var intresserade av att delta.









måndag 18 januari 2021

18/1

Flodillerns grupp verksamhet kommer att "vila"en tid  framåt och vi kommer att erbjuda olika pedagogiska aktiviteter på vår gård.  

Exempel på det som kommer att erbjudas är olka former av bygg, kökslek,  utforskande, språk, böcker, musik och skapande.

Vi startade med 2 stationer idag.Bygg o kök.

 Magneter och stor plus plus presenterades i Byggmiljön.






Köksmiljön behöver fixas till och barnen har hjälp till att fixa, sopa och skruva.
Det blev även möjlighet att utforska med ficklampor.






fredag 15 januari 2021

Välkomna tillbaka

Välkomna tillbaka till en ny termin  på Hajen.

Denna veckan har vi lagt fokus på vår grundverksamhet och gruppgemenskap.

I natt kom vår gårdstomte och lämnade brev i vår brevlåda. På storsamlingen läste Ulrika upp brevet. Det är nytt år och julen är slut, det var dax att dansa ut julen (det gjorde vi runt Utterns färgglada gran) och  efter det skulle vi skicka  iväg det gamla året med en gemensam raket.   

Men innan vi gjorde allt detta firade vi 2 barn som fyller år idag, vi  gratulerar och happy birthday ljöd vacker över gården.

Efter allt detta fortsatte vi med fredagsdisco :-)






Trevlig helg önskar Hajen 


Information

 Matsedel, covidinfo och studiedag.