onsdag 21 december 2016

Julfest

Idag firade hela Flodillerns förskola julđŸŽ…đŸ» vi började dagen med att alla barnen fick baka pepparkakor. Sedan var vi ute en snabb svĂ€ng och lekte TĂ„get Ă€r försenat & dunkgömme. Klockan 10 kom Uttern och Humlan in till oss och dansade kring julgranen😃🎄 
Innan maten hade tomten kommit med ett stooort paket till alla hajenbarn. I det lĂ„g 4 dockor, 2 st vagnar, 1 babybilstol och en kassaapparat. Till lunch blev det julbord pĂ„ lĂ„ngbord😋

tisdag 20 december 2016

Tisdag eftermiddag

Vi har pga krĂ€ksjuka bĂ„de hos barn och personal varit en liten skara bĂ„de barn och vuxna. Vi hoppas att alla tillfrisknar snabbt! 
PĂ„ eftermiddagen har vi gjort snöflingor och spelat lite olika spel och dansat till Dollystyle :) 

fredag 16 december 2016

Julfest för barnen

Fredag

Idag har barnen bland annat byggt med magneter, varit pĂ„ Brandbilslekplatsen, dansat & gjort julgranspynt av kristyr. Efter lunch tittade vi pĂ„ julkalendern och lekte sedan ute pĂ„ gĂ„rden fram till mellanmĂ„l. MĂ„nga hajar hittade vi uppe i klĂ€ttertrĂ€det, Ă€ven vĂ„ra yngre hajar trĂ€nade pĂ„ att klĂ€ttra :) 

torsdag 15 december 2016

Frostig torsdag

Idag har vi lekt pĂ„ gĂ„rden och undersökt frosten som fanns dĂ€r ute. Vi hoppas att kylan stannar och att vi fĂ„r en vit jul☃️
Inne har barnen byggt med magneterna och gjort coola byggen under bordet. 
Till lunch Ät vi potatissoppa med köttbullar i, mums :)

torsdag 8 december 2016

Nobelfest!✨

Idag firade vi Nobelfest med buller och brak! Alla barnen (och förĂ€ldrar) hade verkligen lagt manken till och var superduper tjusiga! 
Vi började vĂ„rt firande med en gemensam samling och ett experiment. En hel mentos-rulle i en 1 1/2 L coca cola, det blev inte den effekt som vi hoppats men det var trots det uppskattat av barnen :) 
Efter det sĂ„ delade vi in oss i 3 grupper och gjorde ytterligare tvĂ„ aktiviteter. Undersökande av vad vi kunde kasta lĂ€ngst, en boll, en sten eller en nĂ€sduk. Och en sammarbetsövning som heter Knuten. Skoj och lĂ€rorikt! 
Sedan begav vi oss in dĂ€r vi hade medaljutdelning. Alla barnen fick komma fram en och en till applĂ„der och mottaga sin medalj med en personlig motivering. Innan vĂ„r festiliga mĂ„ltid sĂ„ hade vi dansstopp och tittade pĂ„ julkalendern. Till lunch blev det köttbullar med pasta och dessert en helt fantastisk glassbomb✨

onsdag 7 december 2016

Onsdag

Idag har vi lekt i vĂ„rt ommöblerade rum. Barnen har lekt med bilarna, spelat spel, byggt med plusplus, byggt med magneterna och i byggis med djuren och klossarna. 

Vi har Ă€ven hunnit med en hel del julpyssel. 
NĂ„gra barn följde med till Malmborgs och köpte Coca Cola och mentos inför vĂ„rt Nobel experiment, vi har oxĂ„ hĂ€mtat en sten och en boll pĂ„ gĂ„rden som vi ska anvĂ€nda i ett annat experiment imorgon. FortsĂ€ttning följer... :) 

tisdag 6 december 2016

Tisdag

Idag har barnen tillsammans dokumenterat med hjĂ€lp av en digitalkamera. Bilderna hittar ni under vĂ„r infotavla i hallen. Ta gĂ€rna en titt pĂ„ dom!:) 
Vi vill Ă€ven pĂ„minna om Nobelfesten pĂ„ torsdag!! 

fredag 2 december 2016

Hammarspark

Idag besökte vi Piratlekplatsen i Hammarspark. Vi hann Ă€ven med att dricka lite varm choklad och Ă€ta pepparkaka😊 en liten Titanic förestĂ€llning bjöd vi oxĂ„ pĂ„ ☺️

torsdag 1 december 2016

Torsdag

Idag har vi gjort pepparkakslera, tittat pÄ första avsnittet av julkalendern och pÄbörjat vÄr julkalender. Vi snurrade flaskan och 2 barn fick ta med sina pepparkakor hem.